input-1
17 augustus 2023

BKN levert input voor Tweede Kamer verkiezingen

Vanuit de Branchevereniging Kringloop Nederland zijn wij aanjagers van de transitie naar een circulaire economie en inclusieve samenleving. Daarom delen wij belangrijke input vanuit onze sector voor de verkiezingsprogramma’s in 2023. Er zijn drie cruciale stappen nodig om de omslag tot een circulaire economie te kunnen maken en tegelijkertijd de ruim 1 miljoen mensen die nog aan de kant staan en kunnen werken een plek te bieden.

 

Alle wegen leiden naar een inclusief en circulair Nederland

Met de nieuwe Tweede Kamer verkiezingen op komst, is het een belangrijke tijd voor BKN om de belangen binnen onze sector te behartigen. En er zijn verschillende manieren om dat zinvol te doen. We staan zoals altijd in nauw contact met organisaties die inzet leveren richting dezelfde doelstellingen. Daaruit volgen regelmatig samenwerkingen en coalities op de voor onze sector belangrijke dossiers.

Zo werd onlangs nog de brandbrief ‘Stop Fossiele Subsidies’ door BKN ondertekend. Samen met 260 andere organisaties en 30.000 individuen maken we duidelijk dat het tijd wordt om te stoppen met fossiele subsidies vanuit de overheid. Op 17 augustus is Rachel Heijne, directeur BKN, aanwezig bij het gesprek met demissionair minister Rob Jetten en staatssecretaris Marnix van Rij. Hieronder het startschot voor het gesprek met daarin de scherpe bijdrage van onze directeur.

 

Download de input


 
 

Dit vind je misschien ook interessant

 
06 december 2023
Nieuws

Reactie op Advies RLI – Weg van de Wegwerpmaatschappij

Hergebruik en consuminderen staan centraal in de recente aanbevelingen van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (RLI) uit hun rapport over de wegwerpmaatschappij en de negatieve impact ervan op onze samenlev...
04 december 2023
Publicaties

Ambachtscentra schoeien hergebruik op nieuwe leest

Een geheel circulaire samenleving in 2050. Niets minder is de inzet van het eerder dit jaar gepubliceerde Nationaal Programma Circulaire Economie. Circulaire Ambachtscentra vormen een essentiële schakel om dit doel te...
5 oktober 2024
Event

Nationale Kringloopdag

Door het hele land zijn er tijdens de Nationale Kringloopdag locaties met activiteiten die voor de ultieme kringloopbeleving zorgen. Met name in de winkels die het Keurmerk Kringloop Nederland voeren. Op de Nationale ...

 
 
 
 

Blijf op de hoogte

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


 

Contact

ofni.[antispam].@kringloopnederland.nl
026 351 40 14

Postadres
Postbus 1218
6801 BE Arnhem

Bezoekadres
Nieuwe Stationsstraat 10
(WTC -2e etage)
6811 KS Arnhem

 
 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

©2023 Branchevereniging Kringloop Nederland

Contact

ofni.[antispam].@kringloopnederland.nl
026 351 40 14

Postadres
Postbus 1218
6801 BE Arnhem

Bezoekadres
Nieuwe Stationsstraat 10
(WTC -2e etage)
6811 KS Arnhem

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.