nieuws-uwv
13 februari 2024             Bron: Landelijk Werkgevers Servicepunt

BKN, UWV en Landelijk WSP Gemeenten gaan samenwerken aan banen met toekomst

Meer betaalde arbeidsplaatsen, leerwerktrajecten en re-integratie trajecten voor werkzoekenden bij kringloopwinkels. Branchevereniging Kringloop Nederland (BKN), het UWV en het Landelijk Werkgeversservicepunt Gemeenten (WSP) samen met 12 arbeidsmarktregio’s maken daar werk van. Op 5 februari ondertekenden de partijen het samenwerkingsarrangement bij De Boem Kringloopwinkel in Amstelveen.

 

De ondertekenaars waren Brigitte Jansen (manager Landelijk WSP Gemeenten), Judith Duveen (algemeen directeur UWV Werkbedrijf) en Rachel Heijne (directeur BKN). De drie kijken uit naar een mooie samenwerking, die bijdraagt aan een samenleving waarin iedereen mee kan doen. Daarvoor is wel het een en ander nodig. Zo moet de kringloopmedewerker zijn of haar innovatieve, circulaire en digitale competenties kunnen ontwikkelen. En waardering krijgen voor die competenties, bijvoorbeeld in de vorm van certificaten. Waardering en erkenning helpen immers om de volgende stap op de arbeidsmarkt te zetten.

De 65 leden van BKN bieden nu al waardevol werk aan ruim 17.000 mensen. Een derde van de medewerkers valt onder de Sociale Werkvoorziening, participatiewet of heeft een stage- of werkervaringsplek. Daarnaast bieden BKN-leden een plek aan mensen met psychische kwetsbaarheid, met een taakstraf of die met hulp van reclassering hun weg in de samenleving proberen te vinden. Ook wordt er werk geboden aan asielzoekers en statushouders en nog tal van andere mensen.

Door de samenwerking kan het aantal betaalde arbeidsplaatsen bij kringloopwinkels verder toenemen. Dat sluit mooi aan bij het streven van het ministerie van Infrastructuur en Werkgelegenheid (I&W) naar een landelijk dekkend netwerk van Circulaire Ambachtscentra (CA). Een CA is een locatie of een netwerk waarbij partijen, waaronder kringloopwinkels, samenwerken aan het verminderen van afvalstromen en het realiseren van hoogwaardig product- en materiaalhergebruik. En het sluit aan bij de banenafspraak waarbij werkgevers ervoor zorgen dat er extra banen komen voor mensen die moeilijk hun weg vinden op de arbeidsmarkt.


 
 

Dit vind je misschien ook interessant

 
24 april 2024
Nieuws

Kansen in krapte in de Kringloopsector

Je hoeft maar door de winkelstraat te lopen en het valt je gelijk op: overal zijn vacatures. De personeelskrapte drukt een belangrijke stempel op de samenleving én ook op onze economie. Tegelijkertijd staat een grote ...
02 juli 2024
Publicaties

BKN levert input op Circulair Textielbeleid

Vorige week gaven BKN en KringCoop hun input voor het Circulair Textiel Beleidsprogramma 2025-2030. Onze inzending bevat een positieve noot inclusief felicitaties. Er is aandacht voor de juiste onderwerpen met een sch...
Alleen voor leden
7 augustus 2024
Event

Digitaal bijpraatmoment UPV Textiel

Elke eerste woensdag van de maand is er een digitaal inloopspreekuur over de voor BKN relevante ontwikkelingen op het gebied van de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) Textiel.

 
 
 
 

Blijf op de hoogte

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Beveiligingscode Beveiligingscode

 

Contact

ofni.[antispam].@kringloopnederland.nl
030 341 00 55

 

Bezoek- en postadres

2e Daalsedijk 6a

(UCo, Utrecht Community)

3551 EJ Utrecht

 
 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Beveiligingscode Beveiligingscode

 

©2023 Branchevereniging Kringloop Nederland

Contact

ofni.[antispam].@kringloopnederland.nl
030 341 00 55

 

Bezoek- en postadres

2e Daalsedijk 6a

(UCo, Utrecht Community)

3551 EJ Utrecht

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.


Beveiligingscode Beveiligingscode