nieuwsheader-cao-kringloop
05 december 2023

Lonen van medewerkers kringloop stijgen 4 – 11%

Branchevereniging Kringloop Nederland (BKN) en vakvereniging AVV hebben na intensieve en constructieve gesprekken een akkoord bereikt over een nieuwe CAO per 1 januari 2024. Daarmee komt er na ruim tien jaar weer een CAO voor bijna 3.000 medewerkers van de bij BKN aangesloten kringlooporganisaties.

 

Voor BKN en haar leden is het belangrijk dat hun medewerkers weer een stem hebben in de totstandkoming van hun arbeidsvoorwaarden. “We zijn blij dat we voor de medewerkers in onze branche met AVV goede afspraken hebben kunnen maken. Het betreft een behoorlijke loonontwikkeling en een verbeterde functiewaardering waardoor een fors aantal medewerkers een loonschaal zal klimmen”, aldus Rachel Heijne, directeur BKN.

 

De belangrijkste afspraken uit de CAO

  • De lonen van medewerkers worden per 1 januari 2024 met tenminste 4% verhoogd. In de praktijk betekent dat, mede door de nieuwe stijgingen van het wettelijk minimumloon, dat de lonen tussen 4 en 11% stijgen, naast de jaarlijkse periodieke verhoging;
  • Het doorgroeiperspectief in de loonschalen wordt vergroot;
  • Partijen ontwikkelen een index ten behoeve van de loonontwikkeling;
  • BKN en AVV moderniseren gezamenlijk de arbeidsvoorwaarden. Daartoe zullen zij het komende jaar doorpraten over de thema’s werkgeluk, duurzame arbeidsvoorwaarden en financiële coaching;
  • Partijen streven naar certificering van opgedane werkervaring en vaardigheden van medewerkers.

Vertegenwoordigers aan beide kanten van de onderhandeltafel zijn tevreden met het huidige resultaat. Tegelijkertijd vinden ze dat arbeidsvoorwaarden altijd in ontwikkeling moeten blijven. ”De gesprekken waren soms pittig, maar steeds constructief. Gezamenlijk hebben we de intentie om de sector en de medewerkers verder te professionaliseren. We zetten onze gesprekken daarom het komende jaar voort om, samen met BKN, verder te werken aan de concretisering van de vernieuwing van de arbeidsvoorwaarden” vult René Koorn van vakvereniging AVV aan.


 
 

Dit vind je misschien ook interessant

 
16 februari 2024
Nieuws

Staatsecretaris gaat lagere btw bij kringloopwinkels onderzoeken

Staatssecretaris Vivianne Heijnen gaat onderzoeken of voor spullen bij kringloopwinkels een lager btw-tarief kan gaan gelden. Ze beloofde dit tijdens een debat over de circulaire economie in de Tweede Kamer op 15 febr...
27 februari 2024
Publicaties

Circulair Ambachtscentrum Foenix: Baken van hergebruik en inclusiviteit

Het Circulaire Ambachtscentrum van Foenix bevindt zich op drie verschillende locaties in Apeldoorn. In de centra komen ambacht en duurzaamheid samen: hergebruik en impact ondernemen gaan hand in hand.   De wereld om...
Alleen voor leden
7 februari 2024
Event

Digitaal bijpraatmoment UPV Textiel

Elke eerste woensdag van de maand is er een digitaal inloopspreekuur over de voor BKN relevante ontwikkelingen op het gebied van de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) Textiel.

 
 
 
 

Blijf op de hoogte

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


 

Contact

ofni.[antispam].@kringloopnederland.nl
026 351 40 14

Postadres
Postbus 1218
6801 BE Arnhem

Bezoekadres
Nieuwe Stationsstraat 10
(WTC -2e etage)
6811 KS Arnhem

 
 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

©2023 Branchevereniging Kringloop Nederland

Contact

ofni.[antispam].@kringloopnederland.nl
026 351 40 14

Postadres
Postbus 1218
6801 BE Arnhem

Bezoekadres
Nieuwe Stationsstraat 10
(WTC -2e etage)
6811 KS Arnhem

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.