nl-kansrijk-1
23 januari 2024             Bron: Nederland Kansrijk

Rachel Heijne treedt toe tot bestuur Nederland Kansrijk

Per 1 januari 2024 is BKN-directeur Rachel Heijne bestuurslid van Nederland Kansrijk, een alliantie van organisaties die zich inzetten voor een inclusieve arbeidsmarkt. De Branchevereniging Kringloop Nederland maakt vanaf de start deel uit van Nederland Kansrijk.

Het motto van Nederland Kansrijk is: ‘Iedereen verdient een plek op de arbeidsmarkt’. De alliantie pleit dan ook voor een systemische verandering, zodat álle mensen zich kunnen ontwikkelen en ontplooien, contacten opdoen en inkomens- en bestaanszekerheid verwerven.

Volgens Rachel Heijne is er op dat punt nog veel te doen. “Werkgevers kampen met de krapte op de arbeidsmarkt. Tegelijkertijd zijn er te veel mensen die graag willen, maar die geen werkplek vinden.”

Daarom wil Rachel samen met leden van Nederland Kansrijk graag laten zien hoe er waardevol werk is te creëren voor mensen met uiteenlopende kwaliteiten. “Dat is niet alleen goed voor mensen die zichzelf op die manier kunnen ontwikkelen, maar ook voor de samenleving als geheel. We hebben alle handen nodig om de omslag te maken naar de duurzame inclusieve samenleving.”

 

buro-astrid-kn-banner-skills-72-dpi

 

Als penningmeester is Rachel Heijne de opvolger van Leo van Loon, directeur van de Buzinezzclub. Het bestuur van Nederland Kansrijk dankt hem voor zijn enthousiasme, inzet en betrokkenheid bij de oprichting en de eerste jaren van Nederland Kansrijk in zijn rol als penningmeester.

We zijn blij dat we met Rachel een krachtige en initiatiefrijke bestuurder hebben gevonden. Ze is gemotiveerd om zich ook op het gebied van lobby en politieke beïnvloeding in te zetten voor onze alliantie.

Bestuur Nederland Kansrijk

 


 
 

Dit vind je misschien ook interessant

 
16 februari 2024
Nieuws

Staatsecretaris gaat lagere btw bij kringloopwinkels onderzoeken

Staatssecretaris Vivianne Heijnen gaat onderzoeken of voor spullen bij kringloopwinkels een lager btw-tarief kan gaan gelden. Ze beloofde dit tijdens een debat over de circulaire economie in de Tweede Kamer op 15 febr...
27 februari 2024
Publicaties

Circulair Ambachtscentrum Foenix: Baken van hergebruik en inclusiviteit

Het Circulaire Ambachtscentrum van Foenix bevindt zich op drie verschillende locaties in Apeldoorn. In de centra komen ambacht en duurzaamheid samen: hergebruik en impact ondernemen gaan hand in hand.   De wereld om...
Alleen voor leden
7 februari 2024
Event

Digitaal bijpraatmoment UPV Textiel

Elke eerste woensdag van de maand is er een digitaal inloopspreekuur over de voor BKN relevante ontwikkelingen op het gebied van de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid (UPV) Textiel.

 
 
 
 

Blijf op de hoogte

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


 

Contact

ofni.[antispam].@kringloopnederland.nl
026 351 40 14

Postadres
Postbus 1218
6801 BE Arnhem

Bezoekadres
Nieuwe Stationsstraat 10
(WTC -2e etage)
6811 KS Arnhem

 
 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

©2023 Branchevereniging Kringloop Nederland

Contact

ofni.[antispam].@kringloopnederland.nl
026 351 40 14

Postadres
Postbus 1218
6801 BE Arnhem

Bezoekadres
Nieuwe Stationsstraat 10
(WTC -2e etage)
6811 KS Arnhem

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.