digisoc-1
24 oktober 2023

Het potentieel van sociale ondernemingen in het digitale tijdperk

RREUSE en haar leden lanceren een 12 maanden durend project dat het potentieel van sociale ondernemingen in het digitale tijdperk benut: “Het digitale tijdperk van sociale ondernemingen: trends en kansen binnen de circulaire economie (DigiSocCirc)”.

Met RREUSE in de hoofdrol zal het tien leden tellende projectconsortium gezamenlijk de belangrijkste trends, bedreigingen en kansen voor digitalisering op het gebied van hergebruik en reparatie ontplooien. Om samen de capaciteiten op te bouwen die nodig zijn om inclusiviteit en eerlijkheid van de dubbele groene en digitale transitie te bevorderen, omvatten de activiteiten:

  • Het in kaart brengen van bestaande digitale initiatieven en belangrijkste trends in de hergebruik- en reparatiesector;
  • Het identificeren van impact en kansen voor sociale inclusie en vaardigheden;
  • Het creëren van een routekaart voor circulaire en sociale ondernemingen om digitale hulpmiddelen te omarmen;
  • Het bevorderen van grensoverschrijdende samenwerking met als doel het ontwikkelen van gemeenschappelijke collectieve digitale oplossingen.

digisoccirc-logo-text-transparent

Het projectconsortium bestaat uit zowel individuele sociale ondernemingen als regionale en nationale netwerken van sociale ondernemingen die actief zijn in hergebruik, reparatie en recycling uit de hele Europese Unie. Dit zijn naast BKN en onze Europese partner RREUSE ook RE-Use Oostenrijk, Ateliere Fara Frontiere (AFF, Roemenië), Humana Nova (Kroatië) , Re-Use Deutschland, Kierrätyskeskus (Finland), Asociación Española de Recuperadores de Economía Social y Solidaria (AERESS, Spanje), ENVIE (Frankrijk) en Emmaus Europe (Frankrijk).

Gefinancierd door de Europese Unie. Opvattingen en meningen zijn echter uitsluitend die van de auteur(s) en weerspiegelen niet noodzakelijk die van de Europese Unie of de Europese Commissie. Noch de Europese Unie, noch de subsidieverlenende autoriteit kan hiervoor verantwoordelijk worden gehouden.


 
 

Dit vind je misschien ook interessant

 
06 december 2023
Nieuws

Reactie op Advies RLI – Weg van de Wegwerpmaatschappij

Hergebruik en consuminderen staan centraal in de recente aanbevelingen van de Raad voor de Leefomgeving en Infrastructuur (RLI) uit hun rapport over de wegwerpmaatschappij en de negatieve impact ervan op onze samenlev...
04 december 2023
Publicaties

Ambachtscentra schoeien hergebruik op nieuwe leest

Een geheel circulaire samenleving in 2050. Niets minder is de inzet van het eerder dit jaar gepubliceerde Nationaal Programma Circulaire Economie. Circulaire Ambachtscentra vormen een essentiële schakel om dit doel te...
5 oktober 2024
Event

Nationale Kringloopdag

Door het hele land zijn er tijdens de Nationale Kringloopdag locaties met activiteiten die voor de ultieme kringloopbeleving zorgen. Met name in de winkels die het Keurmerk Kringloop Nederland voeren. Op de Nationale ...

 
 
 
 

Blijf op de hoogte

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


 

Contact

ofni.[antispam].@kringloopnederland.nl
026 351 40 14

Postadres
Postbus 1218
6801 BE Arnhem

Bezoekadres
Nieuwe Stationsstraat 10
(WTC -2e etage)
6811 KS Arnhem

 
 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

 

©2023 Branchevereniging Kringloop Nederland

Contact

ofni.[antispam].@kringloopnederland.nl
026 351 40 14

Postadres
Postbus 1218
6801 BE Arnhem

Bezoekadres
Nieuwe Stationsstraat 10
(WTC -2e etage)
6811 KS Arnhem

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.