digisoc-1
24 oktober 2023

Het potentieel van sociale ondernemingen in het digitale tijdperk

RREUSE en haar leden lanceren een 12 maanden durend project dat het potentieel van sociale ondernemingen in het digitale tijdperk benut: “Het digitale tijdperk van sociale ondernemingen: trends en kansen binnen de circulaire economie (DigiSocCirc)”.

Met RREUSE in de hoofdrol zal het tien leden tellende projectconsortium gezamenlijk de belangrijkste trends, bedreigingen en kansen voor digitalisering op het gebied van hergebruik en reparatie ontplooien. Om samen de capaciteiten op te bouwen die nodig zijn om inclusiviteit en eerlijkheid van de dubbele groene en digitale transitie te bevorderen, omvatten de activiteiten:

  • Het in kaart brengen van bestaande digitale initiatieven en belangrijkste trends in de hergebruik- en reparatiesector;
  • Het identificeren van impact en kansen voor sociale inclusie en vaardigheden;
  • Het creëren van een routekaart voor circulaire en sociale ondernemingen om digitale hulpmiddelen te omarmen;
  • Het bevorderen van grensoverschrijdende samenwerking met als doel het ontwikkelen van gemeenschappelijke collectieve digitale oplossingen.

digisoccirc-logo-text-transparent

Het projectconsortium bestaat uit zowel individuele sociale ondernemingen als regionale en nationale netwerken van sociale ondernemingen die actief zijn in hergebruik, reparatie en recycling uit de hele Europese Unie. Dit zijn naast BKN en onze Europese partner RREUSE ook RE-Use Oostenrijk, Ateliere Fara Frontiere (AFF, Roemenië), Humana Nova (Kroatië) , Re-Use Deutschland, Kierrätyskeskus (Finland), Asociación Española de Recuperadores de Economía Social y Solidaria (AERESS, Spanje), ENVIE (Frankrijk) en Emmaus Europe (Frankrijk).

Gefinancierd door de Europese Unie. Opvattingen en meningen zijn echter uitsluitend die van de auteur(s) en weerspiegelen niet noodzakelijk die van de Europese Unie of de Europese Commissie. Noch de Europese Unie, noch de subsidieverlenende autoriteit kan hiervoor verantwoordelijk worden gehouden.


 
 

Dit vind je misschien ook interessant

 
24 april 2024
Nieuws

Kansen in krapte in de Kringloopsector

Je hoeft maar door de winkelstraat te lopen en het valt je gelijk op: overal zijn vacatures. De personeelskrapte drukt een belangrijke stempel op de samenleving én ook op onze economie. Tegelijkertijd staat een grote ...
13 mei 2024
Publicaties

Kringloopwinkels trekken nieuwe jas aan

Kringloopwinkels voorkomen dat goed bruikbare artikelen bij het afval belanden. “We gaan deze milieupoot de komende jaren flink versterken”, verzekert Rachel Heijne, directeur Branchevereniging Kringloop Nederland (BK...
Alleen voor leden
29 mei 2024
Event

1e kwartaalbijeenkomst Academie Kringloop Nederland

In de klankbord-/werkgroep nemen leden actief deel aan de ontwikkeling van de Academie Kringloop Nederland. Deze groep blijft op de hoogte van het proces en kan bijdragen aan het eindresultaat. 

 
 
 
 

Blijf op de hoogte

 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland?
Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.


Beveiligingscode Beveiligingscode

 

Contact

ofni.[antispam].@kringloopnederland.nl
030 341 00 55

 

Bezoek- en postadres

2e Daalsedijk 6a

(UCo, Utrecht Community)

3551 EJ Utrecht

 
 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Beveiligingscode Beveiligingscode

 

©2023 Branchevereniging Kringloop Nederland

Contact

ofni.[antispam].@kringloopnederland.nl
030 341 00 55

 

Bezoek- en postadres

2e Daalsedijk 6a

(UCo, Utrecht Community)

3551 EJ Utrecht

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.


Beveiligingscode Beveiligingscode