Home > Over ons > Keurmerk Kringloop Nederland

Het Keurmerk Kringloop Nederland®

keurmerkbordje

Ontdek gecertificeerde kringlooporganisaties met het Keurmerk Kringloop Nederland®! Organisaties met het keurmerk onderscheiden zich binnen de markt door hun transparante, integere en professionele bedrijfsvoering en hun bijdrage aan de circulaire en inclusieve samenleving.

 

Welke organisaties voeren het Keurmerk Kringloop Nederland?

Alle organisaties die lid zijn van BKN voldoen aan het Keurmerk Kringloop Nederland. Nieuwe leden krijgen 1,5 jaar de tijd om het keurmerk te implementeren.

Wat betekent het Keurmerk Kringloop Nederland?

Het keurmerk staat ervoor garant dat de besturende, primaire en interne processen op orde zijn. Organisaties hebben circulaire en inclusieve doelstellingen en operationaliseren deze. Bovendien voldoen ze aan collectieve arbeidsvoorwaarden.

Voordelen van het Keurmerk Kringloop Nederland

Met het keurmerk laten onze leden zien dat zij een betrouwbare partner zijn waarbij de zaken op orde zijn. Tegelijk biedt het Kader Keurmerk Kringloop Nederland de kringlooporganisaties houvast om hun bedrijfsvoering te professionaliseren.

“Met het Keurmerk Kringloop Nederland laten we zien dat we een serieuze professionele organisatie zijn die werk maakt van duurzaamheid en inclusieve arbeidsdeelname.”

Roland Heijnen, directeur Noppes Kringloopwinkel

“Als we in gesprek gaan met gemeenten wijzen wij onze contacten altijd op het Keurmerk Kringloop Nederland. In veel gevallen wordt het Keurmerk Kringloop Nederland dan onderdeel van de aanbesteding voor de betreffende dienstverlening in de gemeente.”

Peter Wilderink, directeur Kringloopbedrijf de Beurs

Op onze website vind je ook een overzicht van alle gecertificeerde kringlooporganisaties. Ervaringen van onze leden illustreren de voordelen van het Keurmerk Kringloop Nederland.  

keurmerkuitreiking

   De uitreiking van het Keurmerk Kringloop Nederland is altijd een feestelijk moment

Wie controleert de kwaliteit?

Het Keurmerk Kringloop Nederland is gebaseerd op ISO 9001:2015 en heeft een geldigheidsduur van 3 jaar. BKN ziet erop toe dat organisaties iedere 1,5 jaar worden getoetst. Deze audits worden uitgevoerd door gediplomeerde (of gecertificeerde) BKN-auditors, die jarenlange ervaring hebben in de branche. Zij toetsen of de organisaties voldoen aan de vereisten van het Keurmerk en bieden waardevolle inzichten en aanbevelingen voor verbetering.

Ook BKN krijgt jaarlijks een audit waarin de kwaliteit, doelen, regels en normen van het Keurmerk Kringloop Nederland worden gecontroleerd.

 

 

   Deel deze pagina

Contact

ofni.[antispam].@kringloopnederland.nl
030 341 00 55

 

Bezoek- en postadres

2e Daalsedijk 6a

(UCo, Utrecht Community)

3551 EJ Utrecht

 
 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Beveiligingscode Beveiligingscode

 

©2023 Branchevereniging Kringloop Nederland

Contact

ofni.[antispam].@kringloopnederland.nl
030 341 00 55

 

Bezoek- en postadres

2e Daalsedijk 6a

(UCo, Utrecht Community)

3551 EJ Utrecht

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.


Beveiligingscode Beveiligingscode