Home > Over ons > Vacatures Stages

Vacatures Stages

Afstudeerscriptie: de rol van de kringloopwinkel in 2050

Startdatum in overleg – Utrecht

Heb jij een visie op de circulaire economie en wil je een scriptie schrijven waarmee echt wat gedaan wordt? Van gedachten wisselen met mensen in het veld en je onderzoeksresultaten delen op een internationaal congres in oktober? Lees dan verder:

Waarom deze scriptie?

Nederland wil circulair zijn in 2050. Er komt steeds meer regelgeving aan die moet helpen daar te komen, maar er is vooral ook nog heel veel onzeker. Het circularity gap report van 2023 liet zien dat de wereld juist weer minder circulair is geworden. Tegelijkertijd zien we dat steeds meer commerciële partijen interesse krijgen in tweedehands producten en materialen. Kringlooporganisaties spelen een belangrijke rol in deze nieuwe ontwikkelingen. Daarom zouden wij graag onderzoeken - wat is de rol van de kringloop organisaties in 2050?

In oktober van dit jaar organiseren we een internationale conferentie om dit onderwerp verder te verkennen zodat de sector zich kan voorbereiden op de toekomst. Jouw onderzoek kan een belangrijke bijdrage leveren aan de visievorming en de toekomst van kringlooporganisaties. Als je het leuk vindt kan je ook meedenken met de invulling van de conferentie.

Wat we vragen en bieden

Beginnen kan op ieder moment. De scriptie kan zowel in het Nederlands als Engels geschreven worden maar het is belangrijk om goed Nederlands te kunnen lezen om Nederlandse beleidsontwikkelingen te kunnen meenemen in het onderzoek. Het is belangrijk dat de scriptie in oktober af is en gepresenteerd kan worden. Er is beperkte mogelijkheid voor een vergoeding.

Wie zijn wij?

De Branchevereniging Kringloop Nederland (BKN) vertegenwoordigt 67 kringlooporganisaties in Nederland met gezamenlijk 250 winkels verspreid over het hele land. BKN heeft als missie een bijdrage te leveren aan het creëren van werkplekken voor mensen met een grotere afstand tot de arbeidsmarkt en een bijdrage te leveren aan de circulaire economie door het stimuleren van hergebruik. BKN-leden zijn non-profit en not-for-profit organisaties, voornamelijk stichtingen.

BKN doet veel om leden te ondersteunen op het gebied van circulaire economie. We zitten bijvoorbeeld in het kernteam circulaire ambachtscentra samen met Rijkswaterstaat, de NVRD en Repaircafe International.

Interesse?

Neem contact op met Tanja Meeuwsen (neswueem.t.[antispam].@kringloopnederland.nl / 06 16 01 89 22). Het is belangrijk dat de scriptie in oktober af is en gepresenteerd kan worden. Zodra we iemand hebben gevonden die een goede match is sluit de vacature.

 

Acquisitie nav deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Contact

ofni.[antispam].@kringloopnederland.nl
030 341 00 55

 

Bezoek- en postadres

2e Daalsedijk 6a

(UCo, Utrecht Community)

3551 EJ Utrecht

 
 

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

 

Beveiligingscode Beveiligingscode

 

©2023 Branchevereniging Kringloop Nederland

Contact

ofni.[antispam].@kringloopnederland.nl
030 341 00 55

 

Bezoek- en postadres

2e Daalsedijk 6a

(UCo, Utrecht Community)

3551 EJ Utrecht

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de kringloopbranche van Nederland? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.


Beveiligingscode Beveiligingscode